huis kopen urk

Is de huidige vastgoedmarkt een zeepbel?

De titel van dit artikel is een kwestie van verdeeldheid zaaiende meningen. Aan de ene kant zijn de prijzen veel hoger dan vijf jaar geleden, en er zijn experts die zeggen dat het een zeepbel is, maar er zijn ook experts die zeggen van niet. Hieronder leest u meer over deze en dan huizenprijzen in Nederland.

Waarom ze zeggen dat de vastgoedmarkt geen zeepbel is

Tijdens de Corona-crisis hebben we gezien dat de waarde van vastgoed, met name schaars vastgoed, omhooggeschoten is. Dit komt vooral door de enorme geldcreatie die heeft plaatsgevonden. In die zin is geld geen schaarste, maar huisvesting. Simpel gezegd, mensen hebben liever een huis dan dat ze hun geld op de bank laten staan. Als de geldcreatie de komende jaren doorzet en de waarde van de munt daalt, zullen ook de huizenprijzen stijgen. In die zin is het niet zo dat het huis zelf direct in waarde stijgt, maar simpelweg dat het geld zelf in waarde daalt.

Is onroerend goed kopen beter?

Het hangt af van uw situatie, aangezien u nooit zeker weet dat de prijs zal blijven stijgen. We hebben immers gezien wat er in 2008 gebeurde tijdens de financiële crisis.

Check dus eerst je eigen situatie of het een verstandige aankoop is. De markt in de gaten houden is nooit zo moeilijk, zo weet je precies wat er speelt en hoe het huidige appartementsaanbod eruitziet. Als je heel specifiek op zoek bent naar waar je woont of wilt wonen, dan kun je je droomhuis vinden waar je in wilt wonen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de nieuwbouwwoningen in Heerhugowaard. Er zijn ook veel projecten waar je je nu voor kunt aanmelden om op tijd te zijn.

Ook als de markt de komende jaren terugloopt, kunt u ervoor kiezen om uw woning voor de lange termijn te behouden. Op de lange termijn kunt u altijd verwachten dat de waarde van uw huis stijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *