Tips om je interieur te vernieuwen

We hebben allemaal die ene kamer die al een tijdje op een laag pitje staat. Hij is nog niet helemaal klaar om gerenoveerd te worden, maar kan wel wat aandacht gebruiken. De inrichting van je huis bijwerken kan zo eenvoudig zijn als het herschikken van meubels, het toevoegen van planten en bloemen, of zelfs het ophangen van een kunstwerk. Hier zijn enkele tips om je te helpen elke kamer in jouw huis te updaten:

Houd de hele ruimte in gedachten

  • Houd de hele ruimte in gedachten. Het is belangrijk om te bedenken hoe jouw ontwerpkeuzes de hele kamer zullen beïnvloeden, niet slechts één gebied. Als je kleur wilt toevoegen, doe dat dan voorzichtig: Soms kan de rest van de kamer er te donker en zwaar uitzien als je de kleur niet goed in balans brengt. Of, als je voor een meer neutraal palet gaat, kies dan een gedurfd patroon of een helder accent dat zich onderscheidt van de rest van jouw inrichting.
  • Denk na over hoe je de ruimte gebruikt en hoe je deze wilt gebruiken. Hoeveel mensen zullen deze ruimte gebruiken? Welke activiteiten vinden er plaats? Denk er ook over na hoeveel tijd er in elke kamer zal worden doorgebracht; op die manier zullen keuzes zoals verfkleuren of plaatsing van meubilair beter passen bij de omgeving en bij degenen die ze het vaakst gebruiken!

Gebruik wat je hebt

Je hebt dus veel spullen rondslingeren en het is tijd om je huis op te ruimen. Maar hoe weet je of de spullen in je huis de moeite waard zijn om te houden? Stel jezelf deze vragen voordat je een beslissing neemt:

  • Is het iets wat ik vandaag zou kopen?
  • Is dit voorwerp nuttig of mooi?

Als het antwoord op beide vragen “nee” is, doe het dan weg! Het kan een teken zijn dat je vastzit in een sleur en zowel van binnen als van buiten aan modernisering toe bent.

Vraag jezelf af hoe je de ruimte gebruikt

  • Vraag jezelf af hoe je ruimte gebruikt.
  • Denk na over jouw levensstijl. Wat doet je graag in de ruimte? Hoe kan het voor jou het meest comfortabel zijn om er tijd door te brengen?
  • Wat zijn jouw behoeften, zowel praktisch als emotioneel, in deze ruimte? Zijn er activiteiten die bijvoorbeeld meer licht of privacy nodig hebben dan andere? Vereisen bepaalde activiteiten specifieke meubels of accessoires (bijvoorbeeld bureaus om thuis te werken)?
  • Hoe kan het ontwerp jouw productiviteit in deze kamer/ruimte helpen?

Breng een kamer tot leven met foto’s en kunst

Breng een kamer tot leven met foto’s en kunst.

Foto’s zijn een belangrijk deel van de geschiedenis van jouw huis, dus het gebruik ervan om jouw muren te versieren is een geweldige manier om de herinneringen levend te houden. Kunstwerken kunnen net zo betekenisvol zijn, of ze nu afkomstig zijn van jouw favoriete kunstenaar of van familie/vrienden.

Waar moet je foto’s ophangen? Je kunt ze in lijsten op een lege muur in elke kamer hangen (of fotocollages maken), maar als je op zoek bent naar iets creatievers, probeer ze dan aan het plafond te hangen – zorg er wel voor dat het eerst veilig is!

Voeg accessoires toe

Als het om accessoires gaat, is de sky the limit. Deze stukken kunnen kleur en stijl toevoegen aan een kamer en je helpen een algemeen thema voor jouw ruimte te creëren. Ze kunnen er ook voor zorgen dat een kamer ruimer of gezelliger aanvoelt, afhankelijk van het soort accessoire dat je kiest.

Bijvoorbeeld, als je wilt dat jouw keuken ruimer aanvoelt:

  • Hang kunst op alle vier de muren door verschillende kleinere stukken te gebruiken in plaats van één grote (zo kun je ook experimenteren met verschillende stijlen).

Voeg planten en bloemen toe

Het toevoegen van planten en bloemen aan jouw interieur is een geweldige manier om wat leven in de kamer te brengen. Planten en bloemen kunnen worden gebruikt als middelpunt, of om een sfeer te creëren voor de hele kamer. Als je bijvoorbeeld een rustige sfeer in jouw slaapkamer wilt creëren, kun je veel groene planten gebruiken. Aan de andere kant, als je een meer opgewekte look wilt met felle kleuren, dan zou het gebruik van veel kleurrijke bloemen ook goed werken!

Conclusie

Als je op zoek bent naar een manier om jouw ruimte bij te werken, hopen we dat deze tips je hebben geholpen. Als er iets anders is dat we kunnen doen, laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *